Jump to content

Ovidiu

Administrator
 • Content Count

  253
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5
 • Country

  Romania

Ovidiu last won the day on September 4

Ovidiu had the most liked content!

Community Reputation

11 Good

About Ovidiu

 • Rank
  GoldenStar5

Recent Profile Visitors

162 profile views
 1. Ovidiu

  [FILM] The Doorman

  Numele filmului:The Doorman Genul filmului:Acţiune, Thriller Trailer: Pareri personale ( *optional* ) : Ali, sergent în Marina Americană, se întoarce acasă în New York, după o misiune eşuată de protejare a unor persoane importante din Ambasada SUA din România. Chinuită de amintirea eşecului său, acceptă să lucreze ca uşier într-un bloc vechi ce urmează să intre în renovare, un loc de muncă aranjat de unchiul ei. Nu ştie, însă, că în acelaşi bloc locuiesc cumnatul său şi copiii lui, cumnat cu care a avut o relaţie. În bloc ultimii locatari rămaşi sunt o pereche de oameni în vârstă, soţ şi soţie, şi familia lui Ali. Cu complicitatea altui portar din clădire, işi face apariţia o bandă de infractori în căutarea unor picturi valoroase. Locatarii rămaşi devin victime colaterale, iar Ali trebuie să lupte pentru a-şi apăra familia.
 2. În Europa, Mazda MX-30 este disponibil doar cu un motor electric, însă pentru piața din Japonia, constructorul a lansat o variantă cu propulsor pe benzină. Din 2022, niponii plănuiesc să ofere și o versiune electrică cu motor rotativ în rol de range extender. Mazda MX-30 poate fi comandată și în versiune cu motor pe benzină. Noua variantă a fost prezentată recent și este disponibilă doar pentru piața din Japonia. SUV-ul constructorului nipon va fi echipat cu motorul SkyActiv-G de 2.0 litri și cu un sistem mild-hybrid la 48V (M-Hybrid). Motorul livrează 156 de cai putere la 6.000 rpm și 199 Nm la 4.000 rpm. Sistemul mild-hybrid plusează și el cu până la 5.1 kW și 49 Nm în anumite situații de trafic. În Europa, SUV-ul constructorului nipon este disponibil doar cu un motor electric capabil să dezvolte 143 de cai putere și 265 Nm. Totuși, niponii au o surpriză și pentru cei care preferă modelele electrice. La începutul anului viitor, Mazda va pregăti o serie de prototipuri MX-30 echipate cu un motor rotativ cu rol de range-extender și va demara testele pentru a putea introduce o astfel de variantă în producția de serie. Conform declarațiilor lui Akira Marumoto, CEO-ul Mazda, motorul rotativ (cu rol de range extender) va reveni în ofertă comercială în prima jumătate a anului 2022. În plus, acestă soluție ar urma să fie introdusă și pe alte modele din gamă (oficialul nipon a menționat vehiculele din segmentele mai mici).
 3. Jaguar Land Rover a introdus un sistem activ pentru eliminarea sunetelor nedorite pe modelele Range Rover Velar, Jaguar XF și Jaguar F-Pace. Tehnologia a fost dezvoltată împreună cu specialiștii de la Silentium și este capabilă să scadă nivelul zgomotului de la interior cu până la 3-4 dB. Jaguar Land Rover împreună cu specialiștii de la Silentium au dezvoltat un sistem activ capabil să elimine sunetele neplăcute de la nivelul cabinei. Tehnologia se numește Active Road Noise Cancellation și poate fi deja comandată pe Range Rover Velar, Jaguar XF și Jaguar F-Pace. Conform producătorului britanic, sistemul folosește o serie de senzori amplasați la nivelul roților pentru a monitoriza vibrațiile. Un software analizează aceste vibrații, iar mai apoi sistemul audio dezvoltat de Meridian generează o serie de unde sonore pe anumite frecvențe, astfel încât să elimine zgomotele. Oficialii constructorului spun că noul sistem va fi capabil să "izoleze și să elimine" sunetele mai puțin plăcute cauzate de gropi și de suprafețele neregulate, și să scadă nivelul zgomotului de la interior, în medie, cu 3-4 dB. În același timp, Jaguar Land Rover citează o serie de studii care spun că prin reducerea expunerii șoferilor la sunete cu frecvențe joase pot preveni apariția rapidă a oboselii în timpul călătoriilor lungi. Un șofer obosit va reacționa, în medie, cu 16.72% mai lent în cazul unor evenimente neprevăzute decât un șofer odihnit. Pentru o eficiență cât mai bună, sistemul știe tot timpul câți pasageri se află în vehicul și adaptează undele sonore produse. În perioada următoare, tehnologia Active Road Noise Cancellation va fi introduse și pe alte modele din portofoliul Jaguar Land Rover.
 4. Brexit-ul fără un acord comercial între Marea Britanie și Uniunea Europeană va duce la costuri suplimentare de 10-11 miliarde de euro pentru producătorii și furnizorii auto, potrivit declarațiilor lui Nicolas Peter, directorul financiar BMW. Discuțiile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie pe marginea Brexit încă nu au ajuns la un numitor comun și mai sunt doar câteva luni până la terminarea perioadei de tranziție. BMW a cheltuit câteva zeci de milioane de euro în acest an pentru a se pregăti de Brexit, după cum a declarat directorul său financiar, Nicolas Peter. “Asociația Constructorilor Europeni de Automobile estimează că un Brexit fără acord ar însemna costuri de 10-11 miliarde de euro pentru producători și furnizorii auto. Avem nevoie de comerț fără taxe vamale,” a spus Peter. Acesta a mai declarat că, datorită cererii mari pentru hibrizi și mașini electrice, BMW va reuși să respecte țintele de emisii CO2 impuse de UE pentru 2020. În opinia oficialului BMW, Marea Britanie trebuie să continue să respecte aceleași standarde europene, pentru ca producătorii să ofere “aceleași mașini” pe toate piețele. Producătorii auto au cerut recent încheierea unui acord comercial cât mai rapid între cele două părți și au avertizat că, în caz contrar, pierderile financiare pentru industria auto vor fi de 110 miliarde de euro în următorii 5 ani. Presa japoneză a scris că producătorii Toyota și Nissan vor cere despăgubiri Marii Britanii dacă Executivul de la Londra nu se va înțelege cu oficialii UE și nu va fi semnat un acord comercial până la sfârșitul anului.
 5. Mazda 6 va putea fi achiziționată de anul viitor doar cu motoare pe benzină. Japonezii vor elimina din gamă unitatea diesel de 2.2 litri și 184 de cai putere, ca urmare a noilor norme de poluare. Constructorii auto vor fi nevoiți să facă numeroase modificări în gamele de motorizări pentru modelele comercializate începând din 1 ianuarie 2021, ca urmare a introducerii unor noi norme de emisii. Publicația britanică Autocar anunță că o astfel de decizie va lua și Mazda cel puțin privința modelului Mazda 6, disponibil ca sedan și break. Un purtător de cuvânt al reprezentantei Mazda din Marea Britanie a confirmat că producătorul japonez va elimina din ofertă unitatea diesel de 2.2 litri și 184 de cai putere, pe care clienții o mai pot comanda doar în limita stocului disponibil și doar până la sfârșitul acestui an. În urma acestei decizii, Mazda 6 va putea fi achiziționată doar cu motoare pe benzină, însă gama este una destul de variată. Astfel, Mazda 6 va rămâne pe piață cu unitatea pe benzină de 2.0 litri disponibilă în versiuni de 145 CP și 165 CP, dar și cu motorul de 2.5 litri și 194 CP. Motorul diesel de 2.2 litri și 184 de cai putere este disponibil în prezent și pe SUV-ul CX-5, însă nu este clar dacă va fi eliminat și de pe acest model.
 6. Lucid Motors a anunțat că va lansa până în 2023 un SUV electric pe platforma sedanului Lucid Air, care va deveni în luna septembrie modelul electric cu cea mai mare autonomie, de peste 800 de kilometri. Constructorul american Lucid Motors se pregătește să lanseze pe piață Lucid Air (foto), un sedan electric care va avea o autonomie de 827 de kilometri calculată pe baza standardului american EPA, unul mai dur decât standardul WLTP folosit în Europa. Practic, la lansarea modelului pe piață în prima parte a anului 2021, acesta ar urma să devină modelul electric cu cea mai mare autonomie. Planurile celor de la Lucid Motors nu se opresc însă aici. Într-un interviu acordat publicației GreenCarReports, CEO-ul Peter Rawlinson a confirmat că Lucid va dezvolta un SUV electric bazat pe aceeași platformă ca Air. În prezent, americanii au produs deja un prototip al viitorului SUV, însă lansarea în producție este planificată pentru 2023. "Pot să confirm că vom face un SUV pe platforma lui Air, iar producția va începe în prima parte a anului 2023. SUV-ul nostru va avea o lungime similară cu Lucid Air. Lungimea este foarte importantă la vopsitorie", a declarat el. În plus, Rawlinson nu exclude posibilitatea ca în viitor Lucid să producă și un pick-up electric, segment care va deveni unul foarte aglomerat începând din 2021, pe măsură ce se vor lansa Tesla Cybertruck, Rivian R1T, Hummer EV sau Nikola Badger. Lucid Motors este unul dintre cei mai tineri producători auto din Statele Unite, care a fost înființat în 2007 de Bernard Tse, fost director executiv al Tesla, și antreprenorul Sam Weng. Ulterior, producătorul a primit finanțare de la companii din China, iar în 2018 a obținut un miliard de dolari de la fondul suveran de investiții din Arabia Saudită.
 7. Toyota și Mazda au anunțat o investiție de 2.3 miliarde de dolari pentru construcția unei fabrici în statul american Alabama. Noua uzină va avea o capacitate anuală de 300.000 de SUV-uri, iar producția va începe anul viitor. Toyota și Mazda și-au extins parteneriatul de lungă durată prin înființarea unei companii mixte care să producă mașini pentru ambele branduri în Statele Unite. O nouă fabrică se află în construcție în Alabama, iar investiția se va ridica la 2.3 miliarde de dolari. Cheltuielile sunt acum cu peste 800 de milioane de dolari mai mari decât în 2018 - când a fost anunțat planul inițial - pe fondul pandemiei. Potrivit informațiilor oficiale, uzina va avea o capacitate anuală de 300.000 de unități, respectiv 150.000 de SUV-uri atât pentru Toyota, cât și pentru Mazda. Producția ar urma să înceapă în cursul anului viitor, iar cele două companii vor să angajeze până la 4.000 de persoane.
 8. Noul Ford Bronco a înregistrat peste 165.000 de pre-comenzi în primele trei săptămâni de la lansare, iar americanii spun că reacția clienților este “fără precedent” în istoria companiei. În urmă cu o lună, Ford a relansat modelul de off-road Bronco după o absență de 24 de ani. Modelul este disponibil în versiuni cu două și patru uși, a primit o variantă Sport pentru șosea, iar versiunea de top are motor de 2.7 litri și 310 cai putere. Oficialii Ford s-au arătat încântați de primirea pe care Bronco a avut-o în rândul clienților, în prima lună de la lansarea oficială. “Reacția clienților la noul Bronco a fost fără precedent în istoria Ford. Peste 165.000 de clienți au plătit o rezervare de 100 de dolari în primele trei săptămâni. În primele 48 de ore de la lansare, am avut 5.4 milioane de vizitatori pe site-ul oficial,” a transmis constructorul american. Cei 100 de dolari nu înseamnă automat că Ford va avea o rată de conversie de 100% la capitolul vânzărilor, însă totalul pre-comenzilor pentru Bronco rămâne impresionant. Din punct de vedere tehnic, Ford Bronco este disponibil în versiunea de bază cu un motor EcoBoost de 2.3 litri care generează 270 de cai putere și un cuplu maxim de 420 Nm, în timp ce varianta de top este propulsată de o unitate EcoBoost V6 de 2.7 litri care oferă 310 cai putere și un cuplu maxim de 542 Nm. Standard, modelul off-road are cutie de viteze manuală cu 7 trepte, însă clienții pot alege și o cutie de viteze automată cu 10 trepte.
×
×
 • Create New...