Jump to content
Sign in to follow this  
Ovidiu

Jaguar Land Rover lansează un sistem activ pentru eliminarea sunetelor neplăcute din habitaclu: tehnologia este disponibilă pe Velar, XF și F-Pace

Recommended Posts

575627l-475x303-b-7a0315d4.jpg

Jaguar Land Rover a introdus un sistem activ pentru eliminarea sunetelor nedorite pe modelele Range Rover Velar, Jaguar XF și Jaguar F-Pace. Tehnologia a fost dezvoltată împreună cu specialiștii de la Silentium și este capabilă să scadă nivelul zgomotului de la interior cu până la 3-4 dB.

Jaguar Land Rover împreună cu specialiștii de la Silentium au dezvoltat un sistem activ capabil să elimine sunetele neplăcute de la nivelul cabinei. Tehnologia se numește Active Road Noise Cancellation și poate fi deja comandată pe Range Rover Velar, Jaguar XF și Jaguar F-Pace.

Conform producătorului britanic, sistemul folosește o serie de senzori amplasați la nivelul roților pentru a monitoriza vibrațiile. Un software analizează aceste vibrații, iar mai apoi sistemul audio dezvoltat de Meridian generează o serie de unde sonore pe anumite frecvențe, astfel încât să elimine zgomotele.

Oficialii constructorului spun că noul sistem va fi capabil să "izoleze și să elimine" sunetele mai puțin plăcute cauzate de gropi și de suprafețele neregulate, și să scadă nivelul zgomotului de la interior, în medie, cu 3-4 dB.

În același timp, Jaguar Land Rover citează o serie de studii care spun că prin reducerea expunerii șoferilor la sunete cu frecvențe joase pot preveni apariția rapidă a oboselii în timpul călătoriilor lungi. Un șofer obosit va reacționa, în medie, cu 16.72% mai lent în cazul unor evenimente neprevăzute decât un șofer odihnit.

Pentru o eficiență cât mai bună, sistemul știe tot timpul câți pasageri se află în vehicul și adaptează undele sonore produse.

În perioada următoare, tehnologia Active Road Noise Cancellation va fi introduse și pe alte modele din portofoliul Jaguar Land Rover.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...